Apartmani Marija

Komforni smještaj u srcu Jadrana

 

Izleti i okolica

 

 

NACIONALNI PARKOVI

 

Zadarska regija se nalazi u okruženju čak 5 nacionalnih parkova: Paklenica, Kornati, Plitvicka jezera, Slapovi Krke, Sjeverni Velebit. Za samo 1-2 sata vožnje autom ili brodom moguće je stići iz turistickih mjesta u regiji do svih nacionalnih parkova.

 

 

PARKOVI PRIRODE

 

Telaščica (uvala na Dugom otoku), Vransko jezero (najveće prirodno jezero u Hrvatskoj) i planina Velebit su Parkovi prirode u zadarskoj regiji. Velebit je UNESCO 1978.g. proglasio Svjetskim rezervatom biosfere.

 

 

KULTURNE ZNAMENITOSTI

 

Zadarska regija je područje koje se može pohvaliti s 3000 godina bogate prošlosti. Nin, Pag i Biograd nekad su bili kraljevski gradovi, a centar regije je grad Zadar koji po svojoj povijesnoj i kulturnoj baštini spada u najinteresantnije hrvatske gradove.

Zadar i danas svoju kulturnu baštinu nadopunjuje novim, ali ne manje originalnim spomenicima od kojih se posebno izdvajaju u svijetu jedinstvene morske orgulje i instalacija pozdrav suncu. Po posebno programiranom scenariju proizvode prekrasnu, iznimno dojmljivu svjetlosnu igru u ritmu valova i zvuka morskih orgulja. Takav opuštajući sklad svijetlosti i zvuka donijeti će spokoj svakom tko navrati na ovo čarobno mjesto

Poslušajte ovdje morske orgulje!

 

 

AKTIVNOSTI

 

U blizini Kožina nalazi se kupalište Zaton sa pješčanom plažom dugom 1.5 km. Prilaz u more pjeskovit i plitak, idealan za djecu.Bogat sadržaj sportskih aktivnosti: nautika, ronjenje, climbing, tenis, jahanje, plivanje, rukomet, mini golf, biciklističke ture,....

 

 

Zadar je grad sa jednim od naljepših zalazaka sunca!

Prema riječima A. Hitschocka, zadarski zalasci sunca ljepši su od kalifornijskih.

 

 

 

 

 

 

Design downloaded from Zeroweb